Svi poslodavciNaslovna fotografija

Hotel Hilton Podgorica

We Are HILTON We Are HOSPITALITY #hiltonpodgorica
Facebook logoInstagram logoLinkedIn logoWebsite poslodavca

O nama

Gradnja hotela Crna Gora započela je davne 1949. godine, a završena 1953. godine,  kada je hotel i otvoren.  Projektovao ga je arhitekta Vujadin Popović, poznat po tome što je projektovao više značajnih objekata, kao i Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, koji je proglašen za jedan od najljepših bulevara na svijetu.

Sa otvaranjem hotela Crna Gora počeo je razvoj savremenog hotelijerstva u Crnoj Gori. Bio je nagovještaj modernog doba i simbol Titograda i današnje Podgorice i ostao mjesto okupljanja poznatih ličnosti i bio im drugi dom. Ugostio je mnoge istaknute ličnosti, priznate i poznate u cijelom svijetu, kao što su Tito, kraljica Elizabeta, Sofija Loren, Stiv Rivs, Dobrica Ćosic, Petar Lubarda i mnogi drugi. Hotel Crna Gora je bio jedan od najboljih hotela na prostorima bivše Jugoslavije, a izvanredna funkcionalna i tehnološka rješenja predstavljaju obrazac na kojem počiva gradnja savremenih hotela. Jedno od brojnih priznanja koje je hotel u svojoj bogatoj tradiciji dobio je nagrada za najbolji hotel u Jugoslaviji 1960. godine. Nekadašnji hotel Crna Gora raspolagao je sa smještajnim kapacitetom od 130 soba i obuhvatao površinu od 12.800 m2. Poslovao je u sastavu ugostiteljskog preduzeća AD UTIP Crna Gora koji je privatizovan na međunarodnom javnom tenderu 2006. godine, kada ga je kupilo privredno društvo Normal Company. Tada se rađa ideja o budućem hotelu koji će biti prilagođen novim potrebama i standardima savremenog društva, a ujedno ostati simbol grada.

Ugovor o franšizi sa Hiltonom potpisan je 2010. godine, a izgradnja novog hotela Hilton Podgorica Crna Gora čiji je investitor bilo privredno društvo Normal Company otpočela je 2012. godine. O značaju dolaska brenda Hilton za Crnu Goru govori i čijenica da je ovo bio tek drugi Hilton hotel na prostorima bivše Jugoslavije, pored hotela Hilton u Dubrovniku. U izgradnju ovog hotela privredno društvo Normal Company uložilo je 43 miliona eura.

Hotel Hilton Podgorica Crna Gora otvoren je u punom kapacitetu u martu 2017. godine i sa ovim hotelom je u značajnoj mjeri podignut nivo usluga u ukupnom turističkom proizvodu Podgorice i Crne Gore. Dizajn koji odiše elegancijom, jednostavnošću i udobnošću, i jedinstvena lokacija u srcu grada, sa obilježjima lokalne kulture i običaja, učinili su da naši gosti uživaju u atmosferi doma, odakle god da dolaze. Pozicioniran na raskršću glavnog bulevara i glavne pešačke zone, predstavlja jedinstvenu kombinaciju „elegantne fasade, moderne konstrukcije i raskošnog enterijera“.  Sa ukupno 180 soba, šest kongresnih sala (uključujući Kristalne dvoranu, i sale koje nose nazive po crnogorskim princezama: Princeza Jelena, Princeza Ksenija, Princeza Milica, Princeza Ana), ppa centrom, beauty centrom, biznis centrom, golf simulatorom, restoranom, Sky Bar-om, Cigar Bar-om, dva nivoa podzemnih garaža i ostalim sadržajima, hotel je otvorio vrata jednoj novoj mogućnosti u turističkoj ponudi Crne Gore imajući u vidu da mnogi ljudi dolaze u neki grad samo zato što se određeni hotel nalazi u tom gradu. Upravo zahvaljujući tome što u Podgorici imamo hotel Hilton, jedan dio gostiju u glavni grad Crne Gore dolazi upravo zbog ovog hotela.

Šta predstavlja riječ Hilton i koje su naše vrijednosti?

Hospitality – Mi smo strastveni u pružanju izvandrednog iskustva gostima
Integrity – Mi činimo prave stvari uvijek
Leadership – Mi smo lideri u industriji i u našoj zajednici
Teamwork – Mi smo timski igrači u svemu što radimo
Ownership – Mi smo vlasnici naših akcija i odluka
Now – Mi radimo sa osjećajem hitnosti i discipline