Svi poslodavciNaslovna fotografija

Hotel Gradska Cetinje

Iz vremena kada je Cetinje živjelo kao metropola, zdanje Bugarskog poslanstva, danas je Gradska; hotel, restoran i kafana, mjesto koje čuva tradiciju.
Facebook logoInstagram logoWebsite poslodavca

O nama

Među mnogim istorijskim, kulturnim i emotivnim simbolima, Gradska zauzima ključno mjesto u društvenoj dimenziji Cetinja. U jednom tako monumentalnom gradu, naša Gradska je već decenijama kultno mjesto okupljanja i jedan od glavnih svjedoka raznovrsnih dešavanja na Dvorskom trgu crnogorske Prijestonice.

Od porodične kuće vojvode Iva Radonjića, ovo zdanje je prvo adaptirano za potrebe bugarskog veleposlanstva, sve do raskida diplomatskih odnosa između dviju država u vrijeme balkanskih ratova. Potom je korišćeno u različite namjene, sve do sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada zvanično postaje čuvena Gradska kafana. Put do današnjeg butik hotela sa pet zvjezdica, koji je, nakon nepunih godinu dana od otvaranja, dobio sertifikat o održivosti u turizmu, samo je prirodni slijed napretka.

Položena tik uz Dvorac Kralja Nikole, Gradska je doživjela transformaciju iz kafane, u restoran sa baštom i butik hotel, koji u cjelini posluje po najvećim svjetskim standardima, kako i doliči jedinstvenom ugostiteljskom objektu u kraljevskom gradu. Istovremeno, rekonstrukcijom je zadržan identitet prvobitnog, originalnog objekta u kom se i dalje nalazi čuvena kafana.

Novi početak podrazumijevao je i rebrendiranje Gradske, u težnji da se pomiri želja da sam objekat bude izdignut na jedan novi nivo, ali i da ponovo postane omiljeno mjesto okupljanja Cetinjana. Vizuelni identitet Gradske se tako vezuje za cvijet lipe, sinonim grada za koji će ona zauvijek biti vezana, sugerišući da su “Gradska” i Cetinje jedno, te da jedno bez drugoga nijesu kompletni.

Svojom slojevitom i višenamjenskom funkcionalnošću, Gradska je danas zaokruženi ugostiteljski objekat, koji može udovoljiti baš svim ukusima i očekivanjima naših posjetilaca.