“Ideja da stvorimo najsavremeniju platformu za zapošljavanje u Crnoj Gori rodila se 2018. godine, kada smo kao studenti tražili prve poslove koji bi nam pružili mogućnost da stičemo praktična znanja i usavršavamo se. Već tada smo prepoznali određene nedostatke i izazove na tržištu rada koje smo željeli da prevaziđemo tako što ćemo stvoriti platformu koja će ispuniti očekivanja čak i onih najzahtjevnijih kandidata i poslodavaca” - Dalibor Ranković, izvršni direktor i jedan od osnivača radnik.me.

Kompaniju radnik.me osnovali su Dalibor Ranković, Nikola Veljić i Nemanja Ranković - tri mlada preduzetnika koji su po zanimanju programeri. Oni su tokom godina istraživali tržište rada u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na sve ono što su kandidati i poslodavci često navodili kao glavne nedostatke u procesu zapošljavanja. Prilikom razvoja softvera potrudili su se da on odgovori na sve one izazove sa kojima su do sada bili suočeni i jedni i drugi. 

Posebno se vodilo računa o tome da on bude jednostavan za korišćenje i da štedi vrijeme, kao najvažniji resurs današnjice. Zbog toga su za kandidate razvijene mobilne aplikacije, omogućeno konkurisanje na oglas jednim klikom, kao i brzo obavještavanje o novim oglasima putem push notifikacija na telefonu. Poslodavci imaju na raspolaganju brojne pogodnosti koje im ubrzavaju pronalaženje odgovarajućeg kandidata, od kojih su najznačajnije sumiranje biografija prijavljenih kandidata uz pomoć vještačke inteligencije i sistematizovanje njihovih podataka i biografija u pregledne tabele i foldere. 

U timu su sada profesionalci iz oblasti marketinga i komunikacija, administracije i ljudskih resursa. Glavni cilj i zadatak svih nas je da unaprijedimo i olakšamo pronalaženje posla svim kandidatima, ali i da im pružamo kontinuiranu podršku tokom razvoja karijere. Osim toga, želimo da poslodavcima pružimo mogućnost da se što bolje predstave i promovišu svoje kompanije i da, na taj način, što lakše pronađu svog idealnog zaposlenog.

Dugoročno težimo ka tome da budemo prepoznati kao začetnici jednog potpuno novog pristupa procesu zapošljavanja. Svjesni smo koliko je taj proces stresan i neizvjestan i zbog toga stimulišemo poslodavce da obavještavaju prijavljene kandidate o ishodu oglasa. Takođe, stimulišemo ih i da u oglasu navedu predviđenu mjesečnu zaradu za oglašeno radno mjesto. 

U potpunosti razumijemo važnost promocije u digitalnom svijetu i zato naša platforma nudi poslodavcima čitav set usluga za promovisanje kompanija. Smatramo da je od izuzetne važnosti predstaviti kompanijske vrijednosti, način rada i kulturu, kako bi na oglase konkurisali samo oni kandidati koji dijele te vrijednosti.

Naš tim stoji na raspolaganju svim korisnicima platforme kako bismo, svi zajedno, doprinijeli unaprjeđenju uslova na tržištu rada!